CAD AUDIO DK -  IMPORT  -  DESIGN  -  PRODUKTION  -  SALG AF PROF. LYDUDSTYR       

HOME

PA/DISCO Nyheder

CAD PA højttalere

CAD PA højttalerkits

Info om hornkabinetter

B&C højttalerenheder

Div. PA enheder

PMA effektforstærkere

PWM Audio teknologi

PMA aktive filtre

CAD Flightcases

FC beslag & profiler

Stik & Kabel

Stativer m.m.

PA Tlbudsliste

PA prisliste   

PA Tlbudsliste

Ordliste/Søgeord

Audio Compression

 

CAD AUDIO DK 
Røjlevej 8
DK - 5935 Bagenkop
Tlf./Fax: 
(+45) 38 33 40 48
E-mail : km_cad@yahoo.com

Du er velkommen til at emaile eller ringe for yderligere oplysninger m.m.

Alle priser er incl. moms.
(hvor ikke andet er angivet)

sidst opdateret 30.03.2003

 

 

CAD PA Højttalere

Vi har lavet PA højttalere i mange år, ja faktisk nærmest fra dengang der ikke var  noget der hed PA anlæg og selv idag er begrebet underligt , "public adress" , henvendelse til offentligheden... det burde måske snarere hedde MA , music amplification eller sådan noget lignende.

Det er sjovt med højttalere , det ser så let ud og de fleste kan forstå hvordan de virker , der er heller ikke ændret så meget fundamentalt siden 1930 men,... det er bare ikke så let at lave dem rigtigt gode.

Der er så mange ting der spiller ind og mange krav der skal opfyldes før de er gode i den forstand at de hæver sig over gennemsnittet.

Allerede i 1992 blev vores PA-Højttalere testet af Statens Musikråd og blev godkendt blandt kun 4 andre i verden, 
(og som de eneste fra dk), de levede op til de ret skrappe krav om god lydkvalitet og højt output.

Statens Musikråd/EAR testede vores CAD 7000 system, iøvrigt drevet af vores egne forstærkere (PMA 2000 og PMA 800)

Vi har designet temmelig mange PA-Højttalere, lige fra de små kompakte CAD 4012 & CAD 4022 (hhv. 10" + 1" horn og 12" + 1" horn) over monitors som CAD 3115 (15"+1" horn) til CAD 4052 (15"+2" horn).


Den er idag afløst af CAD 152 , der både kan bruges som monitor , sanghøjttaler og PA topkasse til større PA systemer som CAD 7000 (3-vejs horn topkasse med 2x15 refleks bundkasse).

Vi har også designet et line-array system (vi kalder det CAD 8000), de større systemer bliver delt aktivt, som regel 3-vejs eller 4-vejs aktivt.

Allerede i 1992 var vores CAD 7000 delt 4 vejs aktivt med digital controller/processor.

Til selvbyggere har vi designet en række kits (dvs. enheder og delefiltre) som kan leveres med eller uden kabinetter og kabinetterne samlede eller usamlede.....

Mange er interesserede i horn-kabinetter til PA / Disco brug, der er mange myter og temmelig lidt reel information omkring emnet , vi har lavet en webside specielt om dette , se : 
Hornkabinetter til PA/Disko


Vi har arbejdet med en del forskellige enheder gennem tiden ; Celestion, Fane, Beyma, DAS , RCF, Mckenzie , McCauley,... for at nævne nogle af dem, at vi er glade for B&C og samtidig importerer dem er ikke noget vi prøver at skjule.

Det er måske heller ikke nogen tilfældighed at de bruges i en række dyre PA højttalere , som f.eks. EAW, Martin Audio , Yorkville , D&B , etc.


Vores kabinetter er lavet i birkekrydsfiner (15&18mm) og fremstillet med små tolerancer med anvendelse af vores cnc bearbejdnings-center, dvs. højeste kvalitet man kan lave, men til jordnære priser, Check vores priser og få tilbud på de ting du ikke ser.

 

CAD PA Forstærkere

Der er mange PA Forstærkere på markedet og mange der ligner hinanden til forveksling.

Traditionelt kom PA Forstærkere fra USA , Crest , Crown (Amcron) og Phase Linear går langt tilbage og siden kom Carver , QSC m.fl til , nogle af dem er meget traditionelle og nogen af dem har prøvet nye ideer.

Een af disse "nye" ideer er at anvende switch-mode strømforsyning som kendes fra computere m.m. i en effektforstærker , svenske Lab-gruppen og QSC (USA) har været længst fremme med det og Carver (USA) har prøvet andre "tricks" for at spare vægt.

Ideen er enkel men ikke helt så let at omsætte til praksis , switch-mode strømforsyninger er ret gode til høj og ensartet belastning, men det er en forstærker og musik langt fra, jeg tror det er een af grundene til at de traditionelle forstærkere , med store trafoer og lytter (og samtidig mange udgangs- transistorer på køletuneller) stadig har mange fans.


Vi har lavet lignende forstærkere igennem en del år , vores PMA 2000 er et godt eksempel herpå , en stor trafo , nogle store lytter , en del robuste udgangs- transistorer på et par blæserkølede køleribber giver en forstærker på 2x800w i 4 ohm (2x1400W i 2 ohm) og som vejer 30 kg :)
Det ligner noget man kender og det er det også, de minder en del om lignende forstærkere fra Crest og andre.

Idag ser man forstærkere fra Kina , Taiwan m.m. bygget efter samme opskrift , de minder også om dem man så for 15 år siden de er bare billigere og måske ikke helt så robuste...

Men der er jo alligevel sket noget, allerede for en del år siden kendte man til klasse-d forstærkere (pwm forstærkere) hvor forstærkningen sker med en hf- switch og hvor audio signalet er udtrykt ved forholdet mellem on og off , en slagt 1 bit power forstærker.

Det lyder jo besnærende men igen er der langt mellem en god ide og noget som kan bruges i praksis, det er temmelig svært at lave den slags forstærkere bare rimeligt gode og de kan også være svære at få stabile, når det er sagt må siges at det kan lade sig gøre og at vi mener vi har vist hvordan , se testen af vores PMA 4002 sammenlignet med Crest 8001 og QSC PL 4.0, ikke så dårligt når man selv skal sige det :)

Vi laver forstærkere af denne type som er endog temmeligt gode til HIFI også.....

Jeg/vi tror at fremtidens forstærkere , i hvert fald til høje effekter kommer til at se sådan ud; en pwm forstærker kombineret med en switch-mode strømforsyning der er designet til at arbejde med en meget afvekslende belastning (som musik jo er) , spørgsmålet er så hvornår fremtiden begynder , hos os er den startet for ovennævnte forstærker er præcis hvad vores PMA 4002 forstærker er , 2x1000w/4 ohm (2x1500w/2 ohm) , 19" - 2u - 7 kg!

Eller vores PMA 3002 , 2x1000w /4 ohm , 19" - 1U - 3.7 kg!

Bemærk iøvrigt at "andre" opgiver effekt med 1/4 crest-faktor , hvor test af forstærkerne viser at de reelle effekter er 2x800W i 2 ohm og ikke som opgivet 2x3500W i 2 ohm , samtidig har nogle "PA forstærkere" en lydkvalitet der er temmelig langt fra HIFI.

Vi har udviklet teknologien i nogen tid og solgt moduler m.m. til andre producenter, vi har desuden designet moduler til indbygning i aktive højttalere, vi tror at der vil ske en udvikling mht. digitale controllere som enten er indbygget sammen med pwm forstærkere og styres gennem et netværk som cobra-net eller hvor een eller flere digital controllere styrer et antal pwm forstærkere alt sammen i samme netværk som mixere, effektmaskiner, etc.

CAD Flightcases

Vi har også lavet Flightcases i mange år (20 år eller så) og vi mener også her vi nogenlunde har lært hvordan man gør.

Ingen musikere eller djz kunne drømme om at tage på job uden een eller flere Flightcases , de taler nærmest for sig selv så snakken går mere på hvordan de skal se ud , hvornår man har råd til dem og hvad de koster.


 

Der er ret stor forskel på priserne på flightcases der ser ret ens ud og også i store træk er ens , i hvert fald de gode af dem. 
De er lavet i birke-krydsfiner med en brun fenolfilm (kan også være sort) og de er samlet med alu-kantlister , alu-lukkelister og beslag til at låse og bære i.

Pladerne er ens og beslag og profiler er også ens så man skulle tro at de ville koste stort set det samme , det gør de bare ikke :)

Vi laver mange Flightcases , vi har vel lavet over 8000 ialt  og alene cd-kufferter har vi lavet ca. 3000 af. 

Vi bruger moderne maskiner incl. CNC fræsere så vores kasser er på højde med de bedste i branchen , vores priser er bare lidt mere jordnære (igen).

Vi importerer selv beslag og profiler og laver alt fra grunden , samtidig laver vi mange Flightcases, det giver baggrund for høj kvalitet til en lavere pris.

En del af vores Flightcases kan leveres med eller uden hjul og med/uden indretning så vi har bevaret en stor fleksibilitet selv om vi prøver at rationalisere vores produktion.

Fremover kan vi også levere Flightcases i kits , dvs. usamlede cases du selv kan samle , her er yderligere penge at spare. 

Du køber alle delene udskåret præcist på mål (udfræset også hvor det kræves , f eks. til håndtag eller butterfly-låse) her vil et 12U rack koste ca. 1000,-


stik og kabler og alt det andet

Vi sælger naturligvis også stik , kabler, beslag, løse enheder, delefiltre, stumper m.m. en samlet oversigt vil nok føre for vidt her , check links til de enkelte produktgrupper og spørg hvis der er noget du vil vide mere om.

Generelt sælger vi kun ting som vi selv bruger (eller vil bruge) og ofte har vi flere kvaliteter som f.eks. stik hvor vi sælger Neutrik og nogle billige typer , kabel hvor vi sælger reference og noget billigere , men det aller billigste (og det vi synes er dårligt) det har vi ikke.

Hvis du ikke kommer igennem på tlf (der er ofte travlt og det kan være svært at komme igennem) er du velkommen til at sende os en email så skal vi prøve at svare eller ringe tilbage hurtigst muligt.

Mange varer kan også bestilles ved at sende os en email med navn , adresse og varer (med type og antal) du gerne vil købe eller have tilbud på.

Se også:

PA prisliste

PA tilbudsliste

Søgeord/oversigt.